Runningtherapie

Jij weet dat er iets moet veranderen om je energiek, gezond en prettiger te voelen? Ook weet je dat bewegen goed voor je is, maar op de een of andere manier lukt het je niet? Hoe fijn is het als iemand je helpt die een passie heeft voor actief bewegen en ook uit eigen ervaring weet dat bewegen helpt om je beter te voelen.

Wat is runningtherapie?

 
Bij runningtherapie ga je onder begeleiding actief bewegen in de buitenlucht zoals hardlopen (of stevig wandelen). Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat hardlopen helpt om je fitter en beter te voelen. Het is een goede lichaamsbeweging wat werkt tegen veel geestelijke en onverklaarbare lichamelijke klachten.
 

Voor wie?

Runningtherapie wordt ingezet als behandelvorm voor mensen met (psychische) klachten; hierbij moet je denken aan depressie, stress, somberheid, slaapproblemen, paniek- en angstklachten of een verminderde lichamelijke conditie.

Runningtherapie wordt ook ingezet bij mensen die het moeilijk vinden om op eigen kracht in beweging te komen. Het wordt dan gezien als een fase tussen niet sporten en bewegen enerzijds, en deelname aan reguliere sport- en beweegactiviteiten anderzijds.

Is runningtherapie iets voor jou?

In dit filmpje wordt duidelijk uitgelegd wat runningtherapie inhoudt en wat het met je doet.

Hoe werkt het?

We starten met een intakegesprek zodat de trainingen zorgvuldig op jouw wensen, behoeften en mogelijkheden worden afgestemd. Tien weken lang gaan we samen aan de slag. We gaan rustig hardlopen (of stevig wandelen) in de buitenlucht. Hier is geen enkele prestatie en of druk bij. Alleen letterlijk en figuurlijk in beweging komen.

Na enkele weken ga je het verschil merken. Je wordt actiever en vrolijker en je krijgt meer rust in je hoofd.

Wat heeft het mij opgeleverd?

 
Een aantal jaren geleden heb ik zelf ervaren hoe het is om te verzuipen in een druk sociaal leven. Ik was altijd moe, had nergens zin in en voelde me niet gelukkig. Op aanraden van mijn therapeut ben ik weer gaan hardlopen. Na een aantal weken kreeg ik weer energie, was minder moe en voelde ik me steeds beter.

Hardlopen heeft mij geholpen om een ellendige periode achter me te laten. Nu kan ik weer genieten van wat het leven mij te brengen heeft en help ik andere zodat zij ook (weer) beter en fitter voelen.
 

Kosten & mogelijkheden

Ik heb een coachingstraject van 10 weken. Dit bestaat uit een intakegesprek, 10 individuele trainingen, monitoring van de voortgang en een eindevaluatie. Het gehele traject kost EUR 405,-. Een korter traject of losse trainingen behoort ook tot de mogelijkheden.  

Trainingstijden zijn altijd in overleg. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Hou je niet van hardlopen?

Hou je niet van hardlopen? Geen probleem, van hardlopen hoef je niet te houden. Zie het als een medicijn, van medicijnen hoef je ook niet te houden.

Ook is het geen probleem als je geen sportervaring hebt of ervaring met hardlopen. Runningtherapie is voor iedereen mogelijk. Het enigste wat je nodig hebt is hardloopschoenen en makkelijk zittende kleding.
 

Hoe zit het met vergoedingen?

✔ De kosten voor runningtherapie worden door een aantal verzekeraars vergoed. Informeer in elk geval bij je ziektekostenverzekeraar (of werkgever) of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding in het kader van gezondheid- en beweegprogramma’s of preventie.    

✔ Ontvang je een PGB dan kan deze therapie mogelijk worden betaald uit dit budget.

✔ Als ondernemer kunt je de kosten van runningtherapie als aftrekpost opvoeren. Dit kan onder de noemer 'coachen/ persoonlijke ontwikkeling'.

✔ Ben je (deels) arbeidsongeschikt? Dan is je werkgever of bedrijfsarts mogelijk bereid om de kosten van runningtherapie te vergoeden. Werk je nog wel maar heb je stress-gerelateerde klachten? Informeer bij je werkgever of je preventief runningtherapie mag volgen.

MEER INFO: Marga van Stiphout │ 06-30958625 │ CONTACTFORMULIER

Runfitt Marga
Peelsehuis 13
5427 RJ Boekel
';
';
×